The Opera Show
10-03-2010

The Opera Show

10-03-2010 -


Opera show i 3 akter, med hovedvægten lagt på Show. Henvender sig både til opera elskere og til opera hadere, som gerne vil overraskes.


Sted

Alsion

Koncerten starter

20:00

Opera for alle på Alsion i Sønderborg


Enten er man til opera – eller også er man ikke.


Dette dogme gør man nu op med hos Kultur i Syd, som på Alsion i Sønderborg inviterer hele folket til en opera forestilling af en art, som verden ikke har oplevet før. 

”The Opera Show”, som forestillingen kaldes, er på én gang klassisk smuk, stilfuld, bizar og syret. Det er en overrumplende happening i 3 akter, pakket ind i en forsonende lækker lyd og en aparte humor, som forener mere end den skiller.



De tre akter tager alle udgangspunkt i kendte arier, men stykket ser operaen gennem ganske anderledes briller end normalt. The Opera Show appellerer både til operaelskere og til publikum med meget begrænset kendskab til genren. 

Første akt byder på smukke, ekstravagante og festlige kostumer. Med sminkede masker tages Baroktiden under behandling, med associationer til karneval i Venedig. Der er farverige ansigter, kostumer, balloner, glimmer og en festlig stemning over denne indledning. 

I andet akt danner 1940’ernes Madrid rammen omkring en række kendte opera temaer i usædvanlige og festlige fortolkninger. Scenen er delt op i to: Øverst et indspilnings-studie med elegante operasangere, der gør sig klar til optagelse og nederst et arbejderklasse hjem, hvor de forskellige familiemedlemmer på hver sin måde via musikkens kraft fra grammofonen hives ud af deres daglige liv og rutiner. 

3. og sidste akt byder på munter dekadence ad libitum. Stål, røg og festfyrværkeri, Nattens Dronning i lak og læder, duel mellem en stepdanser og en violinist til Bachs Tocatta og Fuga i D mol. Det er overraskende og det er utroligt morsomt. Fremtidens effekter i form af digitale billeder på bagvæggen og i loftet samt elektroniske lyde flimrer rundt som i en science fiction musical.



”The Opera Show” revolutionerer i mere end én forstand den gængse opfattelse af hvad opera kan rumme. Efter en forholdsvist stram 1. akt udarter tingene sig, og i de sidste 2 akter bryder musikerne de vante rammer og tager aktivt del i løjerne.

Matthew Freeman har komponeret, mens Mitch Sebastian har instrueret og lavet koreografien. Blandt sangerne finder man barytonen James Cleverton, tenoren Jaewoo Kim og sopranerne Anna-Clare Monk og Olivia Safe.



Showet har sin egen hjemmeside på www.theoperashow.com med billeder fra tidligere forestillinger.

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Jes:    +45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Ringridervej 89
6400 Sønderborg

CVR.nr.: 28065221

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: