Rick Astley
13-10-2011

Rick Astley

13-10-2011 -


Rick Astley solgte i tiden efter gennembruddet i 1987 flere end 40 millioner plader og havde en stribe internationale hits, heriblandt "Whenever You Need Somebody", "Together Forever", "She Wants to Dance with Me" og ikke mindst "Never Gonna Give You Up". I 2008 blev han nomineret til MTV European Music Award som ”Best Act Ever”. Hør ham i Alsion.


Sted

Alsion

Koncerten starter

00:00

Sangeren der blev kult

Det startede i 1987 med et superhit. 20 år senere blev sangen pludselig kult takket være et nyt viralt web fænomen. Til efteråret er der mulighed for at opleve manden bag "Never Gonna Give You Up", når Rick Astley giver koncert i Sønderborg. For mange er 80er disco synonymt med Rick Astley. Den rødhårede englænder har en stemme der får de fleste til at tro, at der er tale om en sort sanger og ikke en fregnet englænder. Rick Astley solgte i tiden efter gennembruddet i 1987 flere end 40 millioner plader og havde en stribe internationale hits, heriblandt "Whenever You Need Somebody", "Together Forever", "She Wants to Dance with Me" og ikke mindst "Never Gonna Give You Up". Efter nogle års anonymitet genoplivede Rick Astley i 2002 karrieren og har siden optrådt i Danmark ved flere lejligheder. Under en koncert i Tivoli i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival viste han en ny side af sig selv og udfoldede sig som jazz sanger, men når han lægger vejen forbi Danmark senere i år, vil det formentlig være storhedstiden i 80'erne, der kommer til at stå i fokus. I de senere år er der, nærmest ved en tilfældighed, kommet ny blæst omkring Rick Astley. Hvad der startede som en joke på internettet blandt teenagere, spredte sig med lysets hastighed over nettet og uden at vide det kom Rick Astley til at lægge navn til fænomenet Rickrolling.

You-got-rick-rolled!

Ideen er slet og ret at lokke vennerne med et weblink til noget hot, frækt eller på anden måde interessant. Men i stedet fører linket til en gammel video af Rick Asley, hvor han som 21 årig pop idol giver den for fuld gas med ”Never Gonna Give You Up”. Når offeret for joken indser det er en spøg, er han eller hun blevet Rickrolled. Dette er et godt eksempel på hvordan virale fænomener spreder sig på nettet. Selv smiler Rick Astley ad det. Millioner har ad denne vej set hans gamle musikvideo i de seneste år. Det giver omtale og fokus på ham, og det gamle hit får nyt liv. Rick Astley selv har også fået ny energi. Han turnerer som aldrig før, og blev i 2008 nomineret til MTV European Music Award som ”Best Act Ever”. Den 13. oktober bliver han uden tvivl ”Best Act in Sønderborg”. Hvorfor nu udtrykket Yougotrickrolled? Læs de 5 bogstaver i ordet, som begynder ved det 6. bogstav - så forstår du det måske...

 

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Jes:    +45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Ringridervej 89
6400 Sønderborg

CVR.nr.: 28065221

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: