Povl Dissing og Benny Andersen på Alsion
17. november 2017

Povl Dissing og Benny Andersen på Alsion

17. november 2017 -


- A F L Y S T -


Sted

Alsion

Koncerten starter

20:00

Povl Dissing og Benny Andersen på AlsionDer er visse gaver, man må sætte pris på, mens man har dem. Noget af det mest værdifulde vi har i Danmark, er samarbejdet mellem Povl Dissing og Benny Andersen.

Til foråret har du en sjælden chance for at opleve eller genopleve de to, når de optræder på Alsion – denne gang som kvartet.

Mere end nogle andre siden H.C. Andersen forstår de at definere den danske folkesjæl. At flette danske folkelige værdier sammen med humor, poesi og musikalitet.

Mange har ellers ment, at Povl Dissing må have været bagud på point, da han besluttede, at han ville være sanger. Det er da heller ikke skønsang, der er hans varemærke, men derimod en nærmest desperat og bundærlig indfølingsevne, som fungerer helt fantastisk i situationen, ikke mindst i kraft af makkerskabet med Benny Andersen.

Det var Benny Andersens finurlige digtsamling om figuren ”Svante”, der i 1973 satte gang i samarbejdet mellem de to. Med sangen Svantes Lykkelige Dag brød de igennem til folks bevidsthed og blevet nationaleje. Fra denne sang udødeliggjorde de linjer som den om fuglene der flyver i flok, når bare de er mange nok – og så den om, at om lidt er kaffen klar.

Når han fortolker Benny Andersens charmerende og unikke digte, trænger Povl Dissing helt ind under huden på alle danskere og pirrer de små nakkehår. Alle bliver ramt og rørt af poesien med dens varme, underspillede humor - lige fra manden på bænken til parret i patriciervillaen. Tydeligt ser de Nina fra sangen for deres indre blik, når hun kommer ud af badet, lokket af duften af friskbrygget kaffe en tidlig sommer morgen.

Men Povl Dissing og Benny Andersen er meget mere end Svantes Viser. De to er først og fremmest nærværende, ærlige og kærlige mennesker, bundet sammen af en stor musikalitet og en evne til at sætte ord og toner på de værdier, der binder os sammen.

Dette vil du kunne opleve, når digteren og trubaduren tager hinanden under armen og træder op på scenen i Alsions koncertsal og skummer fløden af alt de bedste, de har bedrevet gennem de sidste næsten 50 år. Med sig har de Jens Jefsen på bas og Morten Lund på trommer.

Povl Dissing er i dag 75 år, mens Benny Andersen er 10 år ældre, men still going strong, så grib lejligheden og få en oplevelse, du kan gemme for livet. 

Du er velkommen til at skrive til os...

Kontakt


Adresse

Ringridervej 89
6400 Sønderborg


Telefon

Jes Johansen
+45 40 34 48 73


E-mail

Jes Johansen
jes@kulturisyd.dk


 

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet


Afmeld nyhedsbrev

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde det her.

Modtager du nyhedsbreve uden selv at have tilmeldt dig?
Det skyldes, at du tidligere har købt billet til et af vore arrangementer.
I så fald er tilmeldelsen kommet via Ticketmaster. 
Du har mulighed for at afmelde dig herunder.

Bliver du ved med at modtage nyhedsbreve, efter du har slettet din tilmelding?
Dette skyldes temmelig sikkert at adressen, som du modtager det på, er en anden end den, du afmelder.
Kig derfor efter i nyhedsbrevet og tjek, hvilken adresse det rent faktisk er sendt til. 
Afmeld den, og problemet bør være løst.
 
Her kan du fjerne din mail adresse fra vores adresseliste:
Email