Hair
27-01-2008

Hair

27-01-2008 -


Det musikalske højdepunkt fra hippie tiden HAIR bliver genopført, så en ny genaration kan opleve "flower power" og "peace, love and hope" stemningen - og de som var med dengang kan drømme sig tilbage.


Sted

Koncerten starter

00:00

HAIR - The American Tribal Love/Rock Musical - på turné i Danmark.

Hair er historien, der for alvor satte fokus på blomsterbørnene i 60'ernes USA, hvor krigen i Vietnam var det helt store samtaleemne. Oprøret, socialismen og euforiserende stoffer var nogle af de ingredienser, der satte det pæne borgerskab på den anden ende. Datidens ungdom gjorde oprør mod datidens normer og gik sin egen vej, - en vej fyldt med fri kærlighed og rabiate holdninger til tilværelsen.

Hair, med undertitlen The American Tribal Love-Rock Musical, blev skabt af to arbejdsløse skuespillere, James Rado og Gerome Ragni. Musikken stod Galt MacDermot for. Hair havde premiere Off-Broadway i oktober 1967. Den åbnede på Broadway i april 1968 med Rado og Ragni som Claude og Berger og den spillede 1472 gange. På Shaftsbury i London spillede den i tidsrummet 1968-1972 1998 gange - og den stoppede kun fordi taget på bygningen brasede sammen.

Hair indeholdt nøgenscener som forargede og gjorde musicalen forbudt mange steder i USA. De samme scener betød et endeligt opgør med scenecensur i England. I Danmark blev der ikke løftet et øjenbryn. Det skrev et amerikansk tidsskrift i 1971 og tilskrev det Danmarks frisind hvor nøgenhed nærmest var normalt - men også det faktum at en præst havde stået for den danske oversættelse.

I 2008 kan Hair atter opleves i Danmark, hvor en stor international produktion gæster de danske musik- og teaterhuse. Denne produktion er iscenesat af den succesrige svenske instruktør Georg Malvius, der har stået bag flere end 100 teater-, opera- og musicalforestillinger - bl.a. Richard III, Cabaret, Les Miserable, Miss Saigon - og mange, mange flere.

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Jes:    +45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Ringridervej 89
6400 Sønderborg

CVR.nr.: 28065221

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: