Status Quo
01-08-2009

Status Quo

01-08-2009


Mange rockgrupper dukker frem af glemslens mørke for tiden. Men enkelte har altid stået som lysende stjerner. Status Quo hører til sidstnævnte kategori. Gennem årene har de altid holdt fuldt tryk på kedlerne og dampet afsted på endeløse turnéer - simpelt hen fordi de brænder for musikken og for deres publikum.


Sted

Mølleparken, Sønderborg

Koncerten starter

21:00

Tag en tur tilbage til den ægte rock

Mens rockgrupper kommer og går, lever Status Quo op til sit navn som tidernes nok mest stabile rockband. Mange af de store, gamle rocknavne genfinder sig selv i disse år og får ny luft. Status Quo er anderledes. De har altid holdt sammen på bandet og leveret masser af hits og solide koncerter – år efter år.

Man holder ved

Status Quo går helt tilbage til 1962, hvor Francis Rossi grundlagde The Spectres, som efter flere navneskifte i 1967 blev til Status Quo. Francis Rossi er stadig med når de spiller i Mølleparken. Det er den anden forsanger og guitarist Rick Parfitt også. Han kom til i 1965. De 3 andre band medlemmer har i gennemsnit været med i bandet i 23 år. Lyttede man i 1967 til Efter Skoletid med Jørgen Mylius, vil man huske hittet Pictures of Matchstick med den dengang nye, britiske pop gruppe Status Quo. I 1970’erne trådte Status Quo i karakter som et hårdtslående rockband med bred appel, og i hvert tiår siden dengang har Status Quo vist en ny side af sig selv.

Live performance frem for alt

Status Quo - eller blot "Quo" blandt venner - er et typisk koncetband. På trods af at de gennem tiden har solgt godt og vel 118 millioner albums, er det koncerterne der giver Status Quo det ry de har. Det er her de slipper energien løs sammen med deres publikum, og det er koncerterne der holder dem i gang. Bandets entusiasme og energi er legendarisk. I 1986 præsterede de således at give en koncert i England, Danmark og Schweiz inden for et enkelt døgn. Så sent som i 2007 spillede de for 67.000 fans på Wembley Stadium.

På denne turné fejrer Status Quo udgivelsen af deres nye opsamlingsalbum med titlen ”Pictures: 40 Years of Hits. Status Quo er latin og betyder, at alt er ved det gamle - uforandret – og det er netop hvad dette britiske rockband er. I ordets bedste forstand.

Rasmus Madsen åbner koncerten

Allerede når Rasmus Madsen har talt til 3, så starter festen.  Ikke mange andre bands kommer ud over scenekanten med en så markant og upoleret kraft. Jimi Hendrix og Tom Waits har sat deres tydelige spor i Rasmus Madsens kontante tilgang til rocken og til den stemning han skaber. Det er heftig og udfordrende rock, han serverer med sit band. Rå og kantet bluesbaseret rendestensrock, fjernt fra de gængse pop trends.  På sit nyeste album, Pixi Zoo, synger Rasmus Madsen på dansk, selv om albummet er produceret i USA. Her følges ingen konventioner og regler, så længe resultatet føles rigtigt og godt. Med Status Quo som aftenens højdepunkt, vil Rasmus Madsen stå som aftenens bonus. Det lille fremadstormende rockband vil løfte stemningen og give stjernerne noget at leve op til. Lige på og hårdt.

Andre informationer

Dørene åbner:

Billetsalg:

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Eventmanager Ida Ketelsen Hansen:
+45 2190 9880

Direktør Jes Johansen:   
+45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Mølleparken 4
6400 Sønderborg

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: