Xander
01-07-2011

Xander

01-07-2011 -


Et ungt og friskt pust på den danske musikscene. Trods sine kun 22 år skriver, komponerer og producerer Xander sine sange med autoritet, skarphed og lyrisk nerve. Musikken spænder, som hans egen smag, meget bredt, over flere musikalske genrer, men med den gode melodi i centrum. Xander debuterede med sit første album den 28. februar.


Sted

Mølleparkens Friluftsscene, Sønderborg

Koncerten starter

00:00

Xander hitter i Sønderborg med Rasmus Seeberg

De står så godt til hinanden, at de har valgt at spille lige efter hinanden ved sommerens koncert i Mølleparken, Sønderborg. Køber du billet til Rasmus Seebach, får du Xander med til samme pris.

22 årige Xander Linnet er et af de nye store talenter på den danske musikscene. Fra debut albummet "Over Skyer, Under Vand" blev singlen "Det Burde Ik’ Være Sådan Her" et gedigent hit. Den er et rendyrket radionummer, og Xander indrømmer da også, at han er lidt af en popdreng.

Det mundrette, melodiske omkvæd, som sidder lige i øret, er Xanders specialitet, men trods pop-kvaliteterne er der en usædvanlig dybde i Xanders kompositioner. De byder på såvel orientalske og arabiske klange, rap og electro-elementer. Det er en reaktion på tidens main stream pop, som Xander finder alt for kedelig og snorlige.

Xander er både sangskriver og producer, og så viser han også gode talenter vokalmæssigt. Hitsinglen er blot en smagsprøve på, hvad han har i baghånden til sit hastigt voksende publikum.

Det tog flere år at skabe debut albummet. Det startede som en leg, hvor Xander havde ramt et nyt beat, han ikke kunne få ud af hovedet. Storebror Marcus hørte det og samplede deres mor, Anne Linnet, ind over nummeret. Hen ad vejen blev det til et nummer på debut-albummet, som for alvor begyndte at tage form, da det fik et overordnet tema, nemlig at det gælder om at få det bedste ud af tilværelsen ved bevidst at vælge et positivt livssyn.

Ved finalen til årets X-Faktor kom der yderligere fokus på Xander, idet han skrev både musik og lyrik til årets vindermelodi, som blev fremført af alle 3 finalister. "Min Øjesten", hed den dugfriske single, som blev sendt på gaden umiddelbart efter den stort anlagte finale i Parken.

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Jes:    +45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Ringridervej 89
6400 Sønderborg

CVR.nr.: 28065221

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: