Jerry Lee Lewis
12-11-2010

Jerry Lee Lewis

12-11-2010


Han var en af de første, og han er stadig blandt de største rock'n'rollere. Mød legenden, som fik tilnavnet "The Killer". Berømt og berygtet - og pladeaktuel med albummet Mean Old Man.


Sted

Haderslev Idrætscenter

Koncerten starter

20:00

Den ægte vare

Der er flammer i flyglet, når The Killer tæsker i tangenterne. Sådan har det altid været, og sådan vil det fortsat være til den dag han stiller støvlerne.

Jerry Lee Lewis har netop rundet sin 75 års fødselsdag og udgivet et nyt album, når han den 12. november giver koncert i Haderslev Idrætscenter. Men alder betyder ikke meget i denne sammenhæng. Jerry Lee Lewis er et uforbederligt energibundt. Hans nye CD, som udgives i september, har den iltre performer med en vis selvironi givet titlen ”Mean Old Man”.

Jerry Lee Lewis er den ægte vare. Når han spiller, står tiden stille, mens alt andet hopper og danser. Konditionen er måske ikke til maraton længere, men når han spiller, så skåner han aldrig sig selv. Han ofrer sig selv med krop og sjæl, indtil naturen en dag spænder ben for ham. Sammen med Elvis Presley, Carl Perkins og Johnny Cash anses Jerry Lee for at være en af rock-n-roll’ens fædre. De omtaltes som ”The Million Dollar Quartet”, da de for omkring 50 år siden indspillede deres første plader under beskedne forhold hos Sun Records. Jerry Lee Lewis er den eneste af de 4, som stadig er i live og still going strong.

Dette er baggrunden for at Jerry Lee Lewis navngav sit suveræne og meget roste album fra 2007 ”Last Man Standing”. Her fortolkede han en stribe rock’n’roll-klassikere i duet med en håndfuld af vor tids allerstørste rocksangere. Det samme gør han på sit aktuelle album, hvor han dog også inkluderer en række country sange sammen med sine gode venner, bl.a. Merle Haggard, Willie Nelson og Kris Kristoffersen. Men blandt andre Mick Jagger, Keith Richard, Nils Lofgren og Robbie Robertson gæsteoptræder også på ”Mean Old Man”, så rock fundamentet er intakt.

På turneen medbringer Jerry Lee Lewis et habilt band, som sørger for at stemningen er på plads, når mesteren går på scenen og tryller med pianoet. Ved en tidligere koncert i Forum lagde han ud med ”Roll over Beethoven”. Allerede efter det nummer var Lewis i sit es, og sagde ”Tak for i aften!”, hvorefter han filosoferede: ”Så nemt slipper jeg nok ikke - tro mig, jeg ville blive skudt på vej ud af døren!”. Og så fortsatte han ellers med ”Whole lotta shakin’ going on” og ”Great Balls of Fire”.

Koncerten er Haderslev er Jerry Lee Lewis’ første i Sønderjylland og eneste i Danmark i 2010. Som opvarmning spiller søsteren Linda Gail Lewis, som tidligere har spillet med Van Morrison.

Andre informationer

Dørene åbner:

Billetsalg:

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Eventmanager Ida Ketelsen Hansen:
+45 2190 9880

Direktør Jes Johansen:   
+45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Mølleparken 4
6400 Sønderborg

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: