Povl Dissing og Benny Andersen på Alsion
17-11-2017

Povl Dissing og Benny Andersen på Alsion

17-11-2017


- A F L Y S T -


Sted

Alsion, Sønderborg

Koncerten starter

20:00

Povl Dissing og Benny Andersen på AlsionDer er visse gaver, man må sætte pris på, mens man har dem. Noget af det mest værdifulde vi har i Danmark, er samarbejdet mellem Povl Dissing og Benny Andersen.

Til foråret har du en sjælden chance for at opleve eller genopleve de to, når de optræder på Alsion – denne gang som kvartet.

Mere end nogle andre siden H.C. Andersen forstår de at definere den danske folkesjæl. At flette danske folkelige værdier sammen med humor, poesi og musikalitet.

Mange har ellers ment, at Povl Dissing må have været bagud på point, da han besluttede, at han ville være sanger. Det er da heller ikke skønsang, der er hans varemærke, men derimod en nærmest desperat og bundærlig indfølingsevne, som fungerer helt fantastisk i situationen, ikke mindst i kraft af makkerskabet med Benny Andersen.

Det var Benny Andersens finurlige digtsamling om figuren ”Svante”, der i 1973 satte gang i samarbejdet mellem de to. Med sangen Svantes Lykkelige Dag brød de igennem til folks bevidsthed og blevet nationaleje. Fra denne sang udødeliggjorde de linjer som den om fuglene der flyver i flok, når bare de er mange nok – og så den om, at om lidt er kaffen klar.

Når han fortolker Benny Andersens charmerende og unikke digte, trænger Povl Dissing helt ind under huden på alle danskere og pirrer de små nakkehår. Alle bliver ramt og rørt af poesien med dens varme, underspillede humor - lige fra manden på bænken til parret i patriciervillaen. Tydeligt ser de Nina fra sangen for deres indre blik, når hun kommer ud af badet, lokket af duften af friskbrygget kaffe en tidlig sommer morgen.

Men Povl Dissing og Benny Andersen er meget mere end Svantes Viser. De to er først og fremmest nærværende, ærlige og kærlige mennesker, bundet sammen af en stor musikalitet og en evne til at sætte ord og toner på de værdier, der binder os sammen.

Dette vil du kunne opleve, når digteren og trubaduren tager hinanden under armen og træder op på scenen i Alsions koncertsal og skummer fløden af alt de bedste, de har bedrevet gennem de sidste næsten 50 år. Med sig har de Jens Jefsen på bas og Morten Lund på trommer.

Povl Dissing er i dag 75 år, mens Benny Andersen er 10 år ældre, men still going strong, så grib lejligheden og få en oplevelse, du kan gemme for livet. 

Andre informationer

Dørene åbner:

Billetsalg:

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Eventmanager Ida Ketelsen Hansen:
+45 2190 9880

Direktør Jes Johansen:   
+45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Mølleparken 4
6400 Sønderborg

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: