Rikke Thomsen
09-03-2024

Rikke Thomsen

09-03-2024


Oplev en sønderjysk stjerne på Alsion - å synnejysk!

*** Kun enkelte billetter tilbage ***


Sted

Alsion, Sønderborg

Koncerten starter

20:00

En sønderjysk stjerne på Alsion


Rikke Thomsen får opfyldt et af sine største ønsker, når hun i koncertsalen på Alsion deler ud af sine dejlige kompositioner og tænksomme tekster. Å synnejysk!

Rikke er en sønderjysk komet. Opvokset på Sundeved til lyden af Elvis og Springsteen, uddannet på Jysk Musikkonservatorium i Aalborg og modtager af Modersmålsprisen for sin indsats for bevarelsen af den sønderjyske dialekt. 

Stilen er folk/country i bedste singer/songwriter tradition. Det var Eckersberg skolen i Blans, der opdyrkede Rikkes talent, og det var opvæksten på Sundeved, der gav hende den kulturelle ballast, som har formet hende som musiker og menneske.

Gymnasieårene blev tilbragt i Nordjylland, og her blev det længslen efter Sønderjylland og den trygge barndom, der blev inspirationen og drivkraften til at skrive og synge på sønderjysk.

I 2019 udgav Rikke albummet ”Omve’n Hjemve” med seks sange på sønderjysk om hjemstavn, kærlighed, længsel og ophav. Samme temaer går igen på albummet ”Opland”, der udkom i efteråret 2021 og som også udelukkende er med sange på sønderjysk.

”Jeg er hjemme i mit sprog, uanset hvor jeg er. Følelsen af hjemlighed er aldrig langt væk, for den findes inden i mig selv, i sproget”, siger hun og håber, at hun med sine sange kan være med til at vække samme følelse af stolthed over dialekten i andre sønderjyder.

Som solo artist og med band spillede Rikke Thomsen i 2022 over 80 koncerter i Danmark. Hen over sommeren spillede hun på en række festivaler, hvor særligt Tønder Festival markerede en hjemmebanesejr for Rikke Thomsen med 3.000 publikummer i et stopfuldt Telt. Det var en koncert, som Jyllands Posten gav 5 ud af 6 stjerner. For den udsolgte koncert i Musikhuset Aarhus fik hun også 5 ud af 6 stjerner, denne gang af GAFFA med ordene: “Hvis du ikke allerede har set hende live, så gør det.”

I efteråret 2023 udkommer Rikke Thomsens nye album, hvor der bliver skruet gevaldigt op for intensiteten hele vejen rundt. Efter udgivelsen følger 4 eksklusive koncerter i foråret 2024. En koncert i Rikke Thomsens ”Opland”, Alsion i Sønderborg, en i hendes ”Bagland”, Skråen i Aalborg, en i hendes nuværende hjemegn Århus og en i Amager Bio i det ”Åltins Kolde København”.

Andre informationer

Dørene åbner:

Billetsalg:

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Eventmanager Ida Ketelsen Hansen:
+45 2190 9880

Direktør Jes Johansen:   
+45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Mølleparken 4
6400 Sønderborg

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: