The Dubliners
02-05-2006

The Dubliners

02-05-2006


Giv the Dubliners en stor hånd - så giver de nok "Whiskey in the jar" til gengæld. Med 43 år på bagen er de seje irere still going strong, og der er garanti for en festlig aften.


Sted

Koncerten starter

00:00

The Dubliners vender endnu engang tilbage til Danmark. Bandet, som nu har bevæget sig ind i deres femte årti som aktive musikere, er stadigt for mange synonym med irsk folkemusik. 

I Danmark har de altid haft en meget stor fanskare i Danmark, der tildels er opstået som følge af deres mange optrædener på både Tønder Festival og Skagen Festival. 

The Dubliners startede karrieren på O'Donoghus's Pub i Dublin i 1962, men trods de mange år på bagen forstår de stadigvæk at levere præstationer af meget høj kvalitet. De begejstrer stadig deres publikum verden over med musikalske historier som f.eks. ”Black Velvet Band”, ”The Rising of the Moon” og ikke mindst med ”Whisky in the Jar”! 

Det store gennembrud fik The Dubliners i 1967, hvor deres sang ”Seven Drunken Nights” blev opsnappet af en pirat-radiostation, der spillede den side om side med The Beatles, The Who, Jimi Hendrix og mange andre af den tids store navne. 

For irsk musik har de haft en kollosal betydning. Først og fremmest har de banet vejen for massevis af bands fra Irland og Skotland såsom the Chieftains, the Pogues, U2, Ossian, the Fureys osv. Utallige grupper nævner the Dubliners som en af deres primære idoler og inspirationskilder. 

De har bragt folkemusikken ud til millioner af mennesker verden rundt, mennesker som måske ikke normalt ville interessere sig for folkemusik. Og det er ikke kun pga. musikken selv, men også fordi de er the Dubliners med deres fantastiske stemmer, ubeskrivelige instrumenter, det vilde liv med druk, deres enorme skæg, deres intense turnéer, deres karisma og karakter. Det var, og er til dels stadig, en blanding verden aldrig vil få at se igen, når de engang har trukket sig tilbage. 

Nyd dem - og værdsæt dem.

Andre informationer

Dørene åbner:

Billetsalg:

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Eventmanager Ida Ketelsen Hansen:
+45 2190 9880

Direktør Jes Johansen:   
+45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Mølleparken 4
6400 Sønderborg

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: