Efterklang med SSO
26-02-2014

Efterklang med SSO

26-02-2014


Koncerten med Efterklang og Sønderjyllands Symfoniorkester på Alsion bliver ikke blot et af højdepunkterne i Efterklangs karriere. Det bliver også deres afskedskoncert.


Sted

Alsion, Sønderborg

Koncerten starter

00:00

Efterklang - The Last Concert - med Sønderjyllands Symfoniorkester

Et meget spændende møde mellem Sønderjyllands Symfoniorkester og et højst usædvanligt band finder sted i Alsion den 26. februar. Da kan man høre Efterklang for sidste gang. Det er historien om det lille band fra Als, som gennem 10 år skabte bølger over det meste af verden, for til sidst at vende hjem til Als igen og holde afskedskoncert, akkompagneret af Sønderjyllands Symfoniorkester. Både publikum og anmeldere i udlandet roser de 3 danske musikere i høje toner, og de har været på farten det meste af tiden. Den netop afsluttede verdensomspændende tour var på ikke mindre end 104 koncerter. Efterklang forener på fornemste vis sin unikke og karakteristiske lyd med symfoniorkestrets mange styrker. Dette er blevet bevist utallige gange, når bandet med en støt voksende succes bliver inviteret til at spille med symfoniorkestre over hele verden.

Den sønderjyske gruppe var i 2012 på besøg hos Sønderjyllands Symfoniorkester, det skete i forbindelse med den årlige uddeling af Kronprinsparrets priser, der dette år fandt sted i Alsion. - Orkestret var meget begejstret for at spille sammen med Efterklang og opleve, hvordan gruppen skabte en ganske særlig lyd helt anderledes end den vi normalt beskæftiger os med, fortæller Dorthea Dittmer, kommunikationschef i Sønderjyllands Symfoniorkester. Derfor er det også med store forventninger til en fantastisk koncert, at orkestret har sagt ja til at spille med Efterklang igen i den kommende sæson.

Vi glæder os rigtig meget til at spille med Efterklang igen. Det, gruppen kan, er helt særligt for dem, og passer utrolig godt med den lyd symfoniorkestret har. Koncerten med Efterklang er et klasseeksempel på, hvordan to musikgenrer kan forenes og noget helt nyt og måske endnu bedre kan opstå, siger hun. At det skulle gå så godt, stod ikke skrevet i stjernerne, da bandets medlemmer fandt sammen i København i 2001. Men de må have kigget i krystalkuglen, da de oprettede deres eget lille pladeselskab, Rumraket. Det skulle vise sig at være et passende navn, for det lille band med den egenartige lyd og de mange ideer.

4 studie-albums og lange koncert turneer er det siden blevet til. Alle, som er noget ved musikken, kan stadig ikke kan få armene ned. Efterklang har vundet genklang over det meste af verden og er i dag et etableret navn internationalt. Dette understreges af, at bandet har agenter i både norden, Sydeuropa, USA og Asien. Det nyeste album, Piramida, blev præsenteret ved en koncert, hvor Efterklang spillede med The Sydney Symphony Orchestra i Sydney Opera House i Australien. De internationale anmeldere svømmede over i begejstring over Efterklangs på en gang episk storladne og finurligt rummelige og forførende kompositioner. Bandet består i dag af Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg. Ved koncerter og i studiet trækker de på en række gæstemusikere. På deres 2013 koncert turne havde de således 6 musikere med i truppen. Koncerten i Sønderborg vil dog toppe de fleste, når Sønderjyllands Symfoniorkester tager udfordringen op og skaber magi med Efterklang.

Lokale og internationale gæster

Efterklang-drengene skal ikke gå alene på scenen i Alsion. Udover Sønderjyllands Symfoniorkester og Sønderjysk Pigekor, vil også vil en lang liste af lokale og internationale gæster optræde. De tidligere kernemedlemmer af Efterklang, Thomas Husmer og Rune Mølgaard, vil bl.a være blandt gæsterne. I alt kommer Efterklang til Als med et hold på mere end 20 musikere og særlige gæster. Repertoiret byder på sange fra alle fire Efterklang albums og fremfører desuden flere uudgivede numre. Herefter klinger Efterklang ud, og en epoke er slut.

Bandet går ikke i opløsning, men ser koncerten som en afslutning og fejring af deres sidste 10 års udgivelser og turneer. Hvad der sker herefter er ikke afgjort og besluttet, men det er sikkert, at en forandring vil ske. - Det bliver den sidste koncert med Efterklang, som du og vi kender det. Vi er ikke sikre på, hvad der sker efter denne koncert. Det er tid til at reflektere og tid til at bevæge sig fremad, siger bandet om sin beslutning Koncerten arrangeres af Kultur i Syd i samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester. Billetsalget er gået i gang på BilletNet.

Andre informationer

Dørene åbner:

Billetsalg:

Du er velkommen til at skrive til os

Vi gør opmærksom på, at jf. gældende GDPR-regler slettes din henvendelse for bestandigt, når henvendelsen er færdigt behandlet.

Kultur i Syd.

Kontakt

Telefon
Eventmanager Ida Ketelsen Hansen:
+45 2190 9880

Direktør Jes Johansen:   
+45 4034 4873

Mail
Kultur i Syd
info@kulturisyd.dk

Adresse
Mølleparken 4
6400 Sønderborg

Nyhedsbrev

Få nyt om vores koncerter tilsendt ved tilføjelser i programmet

Nyhedsbrev Samtykkeerklæring
Jeg giver mit samtykke til at modtage nyhedsbreve fra Kultur I Syd.

Afmeld nyhedsbrev

 

Du kan her opsige dit abonnement på nyhedsbreve fra Kultur i Syd.
Fortryder du, kan du altid tilmelde dig igen.

Hvis du blot ønsker at skifte e-mail adresse, afmelder du først den gamle, hvorefter du tilmelder den nye.

E-mail:
I want to unsubscribe: